Sy cirklar

Det är roligt att sy runda former och speciellt när det finns finfina tillbehör. Till Husqvarna, Pfaff och Bernina finns tillbehöret linjal för cirkelbrodering som du fäster på stygnplåten. Du kan skapa cirklar som är upp till ca 24 cm.

Jag sydde ett antal cirklar på detta viset och valde olika sömmar på alla för att se hur det blev. Jag sydde först en raksöm för att sy fast applikationstyget, klippte bort tyget utanför och sydde sedan med en mönstersöm. Alla småcirklar hade olika mönstersömmar. Tänk på att inte använda sömmar som går för mycket fram och tillbaka.

Jag hade nämligen hittat ett gratismönster som passade utmärkt till detta tillbehör 🙂 I mönstret finns även kvartscirklar och dessa gjorde jag också med tilbehöret – sydde en stor cirkel som jag delade i 4 delar. Till dessa stora cirklar använde jag den förstärkta sicksacken som är en snygg dekorsöm.

Slutresultatet blev så här 🙂

En kommentar till “Sy cirklar”

  1. Kul idé, själv har jag bara använt cirkeln till att sy blommönster på ett kuddfodral så det här ska jag testa när mina andra åtaganden tar slut omkring årsskiftet 2021/2022

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *