Jag är så sjukt tacksam!

För att jag vågar lita på min magkänsla eller intuition som man också kan kalla det. Det är absolut inte lätt jämt men jag känner mig stolt när jag blickar tillbaka på de senaste tre åren. Jag har pendlat mellan totalt kaos i huvudet till klara inblickar i hur jag vill att mitt liv ska vara och bli.

När livet blir konstigt och jag inte ser vägen framåt så skriver jag mycket, jag skriver brev till mig själv helt enkelt. När orden är nedskrivna så väntar jag några dagar och läser upp det högt för mig själv och då blir allting så mycket enklare. Ni vet att när orden uttalas högt så är det ju på riktigt!

I början av juni 2019 skrev jag ett avgörande brev till mig själv, det gällde min butik. Jag hade brottats i sex månader med hur jag skulle göra. Jag älskade den världen och mötena med människorna men att vakna kallsvettig på nätterna för att se hur jag skulle få in pengar var inte roligt.

Brevet till mig själv, juni 2019. Det heter Helena 5.0 för jag skulle fylla 50 år två månader senare 🙂


Helena 5.0 – brevet till mig själv
Ibland är man så där velig eller till och med larvigt rädd att ta ett beslut.
Vad är man då rädd för? Kunderna, personalen, släkten, vännerna …. ja vad
är det som gnager för att man ibland inte vågar ta ett beslut. Vissa beslut
måste växa fram och när de är klara så kan man inte förstå hur det skulle ta
så lång tid för det blir en frihetskänsla som är underbar.
Vi skulle kunna jämföra det med känslan av att gå i ett par för små fina högklackade skor. De är så fina men skaver så fruktansvärt – men omgivningen ser en bra bild över situationen dvs den bild som du vill förmedla. För innan ett beslut är taget så är det din hemlighet, du måste ruva på den ett tag, ta fram den och analysera, prata med den, ligga på golvet och titta upp i taket och känna i magen att allt känns som på ditt sätt. Inte någon annans sätt utan bara DITT. Det är ju du som varje dag lever i din vardag, det är du som avgör vem som ska få se vad.
När då insikten har kommit att skorna är för trånga ja då sjunker axlarna ner och du andas helt plötsligt med magen. Du sträcker på dig och känner – fasen det är ju jag som bestämmer. Denna sköna känsla, denna befrielse som även innefattar fortsatta beslut men när ”huvudriktningen” är utstakad … ja då går allt lättare.
Helt plötsligt öppnas andra möjligheter, du sitter inte fast i dina gamla tankar, huvudet snurrar av idéer hur du ska kunna förverkliga ditt nya fokus.
Många kommer opponera sig mot ditt beslut men stå rak i ryggen, barfota och le! Det är ju du som bestämmer över ditt liv! Du har ingen skyldighet att bedriva något som bara gynnar andra. Energi är tvåvägs och när den börja sina i ena änden då är det dags att hoppa upp på taket och se sig om var energin finns.
Du kanske inte vet det just nu men tillåt dig att bara vara så kommer du hitta det. Jag är övertygad om det!!
Så stå på tågtaket, känn vinden rufsa ditt hår och skratta högt, tänk på alla underbara människor du har runtomkring dig, se ditt liv från helikoptervyn, du har alla möjligheter att skapa ett AMAZING liv!!


Inte förstod jag då att jag skulle stå inför en otrolig fas av personlighets-utveckling! Under hela mitt liv har jag jobbat otroligt mycket, vem var jag när jag gick från ca 80 timmars arbetsvecka till ca 30 tim? Vad tyckte jag om och framför allt hur ville jag att framtiden skulle bli? Det har varit mycket tankar, förvirring, skrivande under de här åren!

Jag insåg dock ganska snabbt att fyra saker var viktiga för mig:
– jag ville styra över mitt eget arbetsschema (varje dag skulle inte var samma)
– jag skulle vara platsoberoende, dvs mitt arbete skulle kunna genomföras var som helst
– jag ville inte vara styrd av väckarklockan utan vakna av mig själv
– jag ville utbilda och inspirera andra inom maskinbroderi och sömnad

Hur dessa skulle bli verkliga hade jag då ingen aning om! Begreppet ”frihet är viktigare än ekonomisk trygghet” blev ett viktigt mantra! Under tre år har jag nu jobbat mot mina mål och känner att jag verkligen är på rätt väg för mig!

Jag styr nu över mitt eget arbetsschema, jag har planerat in kurser till hösten och jag håller på med min bok. Jag spontanåker på midsommarfirande 50 mil bort och tar en omväg hem för att gå på en konsert. Det är några saker som jag aldrig kunnat gjort förut då mitt liv var styrt av tider och rutiner.

Att leva i nuet gör mig lycklig !

Helena

Gör mer saker som gör dig glad

helena@artinaction.se

2 reaktioner till “Jag är så sjukt tacksam!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *