Glädje att få ett brev

När jag var liten så fanns Kamratposten och liknande tidningar där man kunde hitta brevvänner från hela världen. Jag kommer ihåg att jag bl a hade en brevvän från Australien och det var lycka när ett brev kom ca 1 gång i månaden, hur hon beskrev sitt liv, tankar och idéer. På min önskelista fanns alltid brevpapper med. Kommer du ihåg att det gick att köpa set med brevpapper och matchande kuvert och det var ett randigt papper med som man skulle lägga under så att raderna blev raka och fina 😊

För några veckor sedan träffade jag en gammal kamrat och vi började prata om att skriva brev. Vi brevväxlade när jag bodde i USA ett år. Hon har kvar alla brev och det har även jag! Jag brevväxlade med många vänner och släkt under det året och fick många brev tillbaka och det var så kul varje gång det kom. Ibland kunde jag få med en torkad cigarett av märket Gul Blend eller en fotoserie från de där roliga fotoautomaterna. Gemensamt med alla breven var att att jag blev så glad!!

Jag anser att det är stor skillnad på att skriva ett vanligt brev jämfört med ett mail eller SMS.  SMS skickas ofta när man gör något annat (toalettbesök, bilkön, kön på ICA etc) och mail oftast när man väntar på något (t ex skrivaren eller att mötet ska börja eller att det är 10 min kvar innan arbetsdagen är slut). Mina exempel stämmer inte för alla! Men ibland ska vi vara så effektiva!

Det jag menar är när man sätter sig ner vid bordet, tar fram papper och penna och skriver, då är det fullt fokus just på den saken. Du tänker på personen ifråga och delar saker som känns viktiga, dvs mer närvarande i själva skrivandet.

Och att sedan ta reda på adress, köpa frimärke och lägga på lådan är också en handling. Så när jag får ett brev med mitt namn och adress handskrivet så vet jag att någon har ägnat mig en extra tanke och det värmer mig!

Så ta fram papper och penna, skriv kort, skriv långt … ta reda på adressen och posta ett brev. Jag vet att mottagaren blir glad, det blir vi alla !

Helena

Gör mer saker som gör dig glad

helena@artinaction.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *