Olika grader av perfektion

Jag drivs av mottot att om ett jobb är värt att göras så ska det göras bra. Har mycket svårt att dra ner på ambitionsnivån och inte fokusera på detaljer, utom ibland.

När jag genomförde kurser, aktiviteter av olika slag, inredning i butikerna, kommunikationen till kunderna så var ambitionsribban extremt hög.
Men när det gäller t ex färdigställande av andra saker så kan det vara helt annorlunda. Det är så jag själv blir fundersam varför det blir så.

Ett mycket bra exempel på färdigställande är mina lampor. Januari 2014 flyttade jag till en 2:a och de enda lamporna jag hade var de fasta installationerna i lägenheten samt en skrivbordslampa. När jag flyttade så hade jag beslutat att alla saker som jag behövde skaffa till lägenheten skulle var väl valda, jag skulle inte ha något ”så länge”. Kombinationen dålig ekonomi, prioriteringar av att använda de pengar jag hade till upplevelser, gjorde att det tog ca 4 år innan jag hade lampor i alla mina tre rum samt två fönster.
Nu måste jag dock tillägga att jag letade ju inte febrilt efter lampor hela tiden för då kanske det inte tagit så lång tid. Men först kom lampan i vardagsrummet, sedan köket och sista stora lampköpet blev både sovrum och fönster samtidigt.

Sladdlösa lampor skulle vara något för mig, varför passar aldrig det man köper till hur det ser ut hemma?

Lampan in vardagsrummet var ju bara att hänga upp, lite sladdar hängde dock utanför. Lampan i köket saknade upphängning och lampsladden var för kort, det fixade jag genom att köpa kedja och sladd på Bauhaus som jag målade för att den skulle passa in, trodde jag 😊

”Kristallkronan” i sovrummet blev pricken över i:et. Så snygg och passade perfekt den också. Problemet var bara att jag inte kunde ställa en stol i sängen för att hänga upp den.
Jag lade istället kuddar ovanpå varandra för att nå upp de där ynka 10 cm som saknades. Fungerade inte! Så istället kom jag på den strålande idén att hoppa och sedan i hoppet haka fast lampan i kroken. Första försöket så kom lampan för långt ner, det tog två försök till innan jag var nöjd med höjden. Och jag vet att man kan be om hjälp men klockan 10 en vardagkväll är det inte läge att ringa och jag ville ju se just då hur det skulle se ut. Och grannen mittöver kanske fick ett gott skratt.

Det här var i oktober 2018, jag gick runt i lägenheten, lade mig på sängen, satt mig i fåtöljen där jag ser både lampan i vardagsrummet och köket och var så himla nöjd. Jag hade hittat helt rätt, att installationerna såg ut som fan det bekom mig inte alls – ärligt talat så såg jag det inte.

Några månader gick och jag kom då på en kväll att titta uppe i taket istället och började asgarva, alla mina lampinstallationer såg ju likadana ut, dvs halvfärdiga. Jag ringde och bad min pappa komma och hjälpa mig och han fixade vardagsrummet direkt. Sedan kom vi till de andra rummen. Ja, sa han, du behöver köpa lite mer krokar etc för att jag ska kunna göra iordning. OK… jag skrev ner vad som behövdes och satte på mitt kylskåp. Kanske jag skulle ta ner lappen och åka till Bauhaus imorgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *