Broderade Norrköpingsmotiv

I början av året började jag att skapa broderier med motiv som har anknytning till Norrköping. Jag har fotat de flesta bilderna själv och gjort stygnsättningen i Premier+2. Innan brodering har jag skapat olika typer av bakgrunder för att motiven inte ska kännas så ”platta”. Tavlorna är ca 20 x 20 cm som ska monteras tillsammans på ett lackat armeringsjärn.

Hällristning – Ekenbergsristningen
Bakgrunden är gjord av batiktyger som är sicksackade tillsammans.

IFK Norrköping
Ett givet inslag i mina Norrköpingsmotiv, bakgrunden är en fyllnadsyta som kallas för curved cross hatch.

Pusshållplats
I Kärleksparken installerades pusshållplatsen under 2019. Kärleksduvorna finns dekorerade på en galler i parken. Jag har sicksackat ihop remsor av olika röda tyger och frihandssytt horisontella linjer som symboliserar de fina sofforna som finns i parken. Duvorna är skapade med radial fill och bokstäverna är gjorda som applikationer.

Madrasstyget
Detta har jag fotat av och stygnsatt i PhotoStitch, har sedan gjort de olika formerna i Modify och slutligen gjort stjälkar i Sketchmodulen, bladen är hämtade från en blomma som finns i SuperDesigns

Åbackarna
Under en promenad i augusti så fotade jag lite blommor och blad och efter det så stygnsatte jag två olika motiv. De gula blommorna har jag använt en fyllnadsyta som jag sedan justerat densiteten på för att få fram ett glesare utseende. Tavlan med de gröna bladen är skapad i PhotoStitch

Mittendelarna i blommorna är först frihandssydda på vattenlösligt material och sedan fastsydda,

Jag upptäckte ritplattan 🙂
Sist ut är egentligen inget unikt Norrköpingsmotiv men detta var en så rolig användning av olika funktioner och tillbehör. Blåklockan har jag stygnsatt och sedan använde jag modulen Sketch tillsammans med en ritplatta för att skapa de svarta konturerna.