Täcksöm – hur du kan avsluta och fästa

När du har sytt klart din täcksöm och vill dra bort ditt tyg ur maskinen så kan det ibland vara svårt. Trådarna kan sitta fast och om du drar mycket så kan du skada maskinen. Ett tips är att dra handhjulet bakåt och sedan framåt igen men nu finns det ett annat tips som jag tycker bättre om.

När du har sytt klart sömmen vrider du handhjulet mot dig så att nålarna är i sin högsta position, sedan lyfter du pressarfoten, lyfter upp pressarfoten lite grann, sticker in en pincett och drar fram nåltrådarna. Dessa klipper du sedan av och drar ditt tyg bakåt och klipper av den undre tråden. På detta sätt blir även tråden fäst så du behöver inte dra ner trådarna och knyta för att säkerställa att de är fästa.

Jag har gjort en inspelning där jag visar hur jag gör 🙂 I videon använder jag en Singer Coverstich men samma fungerar på alla cover som jag har testat; Brother, Janome, Bernette, Pfaff, Husqvarna och BabyLock.

När jag syr täcksöm använder jag den transparenta pressarfoten som finns till Pfaff, Husqvarna och Singer.

6 reaktioner till “Täcksöm – hur du kan avsluta och fästa”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *